Marmara Denizi'nde, Yalova açıklarında meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki sarsıntı bölge halkında kısa süreli bir tedirginlik yaratırken, gözler bir kez daha uzman isimlerin yapacağı değerlendirmelere çevrildi.

“EN FAZLA 5”

Yaşanan gelişmenin ardından açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depremin meydana geldiği hat üzerinde yıkıcı ve büyük bir sarsıntı öngörmediğini belirtti.

Bölgedeki fay hareketliliğine dikkat çeken Üşümezsoy, görüşlerini şu sözlerle aktardı: "Bölgede büyük bir deprem beklenmiyor. En fazla 5."

Atilla Taş’ın kızı Sezen Taş kimdir, neden öldü?
Atilla Taş’ın kızı Sezen Taş kimdir, neden öldü?
İçeriği Görüntüle

Öte yandan uzman ismin bu açıklamaları bölgedeki tedirginliği kısmen hafifletirken, deprem gerçeğine karşı yapı stokunun dayanıklılığı ve erken uyarı sistemlerinin önemi bir kez daha gündemdeki yerini aldı.

Muhabir: Onurcan Güler