Diyarbakır’ın Çınar ilçesiyle sınır komşusu olan ve bölgenin "termometresi" olarak bilinen Karacadağ’da, geçtiğimiz haftalarda etkili olan yoğun kar yağışı yerini hareketli bir bahar provasına bıraktı.

2 metreyi bulan kar kalınlığı, sıcaklıkların artmasıyla birlikte hızla erimeye başladı. Bu durum bir yandan sevinç yaratırken, diğer yandan taşkın riskini beraberinde getirdi.

2 METRELİK DEV KÜTLELER SUYA DÖNÜŞTÜ

Kış boyunca ulaşımı durma noktasına getiren kar kütleleri, yağmur yağmasıyla birlikte ve sıcaklığın da artmasının ardından hızla çözülmeye başladı. Karacadağ’ın bazalt yapılı toprakları suyu emmekte zorlanınca, eriyen karlar yüzey akışına geçerek bölgenin su kaynaklarını beslemeye başladı.

Bölgede sağanak mesaisi: En çok yağış Diyarbakır’ın ilçesinde!
Bölgede sağanak mesaisi: En çok yağış Diyarbakır’ın ilçesinde!
İçeriği Görüntüle

UYUYAN NEHİRLER CANLANDI

Yaz aylarında tamamen kuruyan veya debisi düşen dere yatakları, karların erimesiyle adeta birer nehre dönüştü. Çınar ve çevre köylerden geçen su kanallarında su seviyesi kritik eşiğe ulaştı.

Bölge sakinleri, coşkuyla akan suların hem görsel bir şölen sunduğunu hem de tarım arazileri için büyük bir risk oluşturduğunu belirtiyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER