Kürt boksör Agit Kabayel, Almanya'yı temsil eden Kübalı rakibi Frank Sanchez ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kingdom Arena'da Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası maçında karşı karşıya geldi. WBC Federasyonu’nda ağır siklet unvan maçına çıkmaya hak kazanacak boksörü belirleyecek müsabakayı Agit Kabayel, nakavtla kazandı. Karşılaşmanın ardından Agit, rakibin getirdiği WBC Amerika Kıtası Ağır Sıklet Kemerini ve WBA Kuzey Amerika Kemeri’ni kazandı. Kabayel, aldığı son galibiyet ile 25 maçta 25 galibiyete 17 nakavta ulaştı ve namağlup unvanını sürdürdü.

Alex de Souza istedi Diyarbakırlı futbolcu alındı! Alex de Souza istedi Diyarbakırlı futbolcu alındı!

Maç sonrası Agit Kabayel, sosyal medya hesabında Cristiano Ronaldo ile olan fotoğrafına yer verdi. Kabayel’in paylaşımı kısa sürede büyük ilgi görürken, fotoğraf 100 bini aşkın beğeni aldı.

AGİT KABAYEL KİMDİR?
Boks dünyasında son dönemlerde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Agit Kabayel, aslen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindendir. 1992 yılında Almanya Leverkusen’de dünyaya gelen Boksör Ağıt Kabayel, aslen Kürt kökenli bir aileye mensuptur. Alman profesyonel boksör olan Agit, bölgesel düzeyde, 2017'den 2019'a kadar Avrupa şampiyonluğu da dahil olmak üzere, çok sayıda ağır siklet şampiyonasına katıldı. Agit Kabayel 2017 yılının Şubat ayında Ağır Siklet Avrupa Boks Şampiyonluğu maçında Belçika’lı Herve Hubeaux’u 12 raund’un sonunda puanla yenerek kemerin sahibi olmuştur. Kasım ayında ise Monaco’da İngiliz Dereck Chisora ve 2018 yılında Sırp boksör Miljan Rovcanin ile EBU Avrupa Ağır siklet maçlarında ünvanını korumayı başarmıştır.

DÜNYA LİSTELERİNDE
Öte yandan geçtiğimiz günlerde arihin en eski boks otoritesi olarak kabul edilen The Ring Dergisi’nde dünyanın en iyi 10 ağır sikletleri arasında yer almayı başaran Agit Kabayel, önemli bir başarı elde etmişti.

Muhabir: Remziye ÇELİK