Deniz Undav, Brighton kulübünde gösterdiği performansla dikkatleri çekmeyi başardı. Oyuncu İngiltere ekibinde sergilediği performans sonrası Alman kulübü Stuttgart tarafından kiralandı.

DENİZ UNDAV KİMDİR?

1996 yılında Almanya’da dünyaya gelen futbolcu kariyerine 2014/15 sezonunda Havelse kulübünde başladı. Sırasıyla Braunschweig, Meppen, Union Saint-Gilloise, Brighton & Hove Albion formaları terleten oyuncu Brighton’dan Alman kulübü Stuttgart’a kilarandı. Undav geçtiğimiz sezon Brighton forması ile çıkmış olduğu 30 maçın sekizinde rakip ağları havalandırmayı başarırken ağustos ayında Alman ekibine kiralandı. Sezon başından bu yana ise futbolcu ligde çıkmış olduğu 21 maçın 19’unda gol katkısında bulundu. Bu maçlarda 14 gol atmayı başaran Undav beş asist yapmayı da başardı. Oyuncu kaydettiği goller ile Bundesliga’nın en golcü beşinci oyuncusu konumunda.

19 Mayıs'ta 81 ilde festival olacak 19 Mayıs'ta 81 ilde festival olacak

Futbolcu göstermiş olduğu bu performans ile Almanya Milli Takımı kadrosuna da seçilmeyi başardı. Deniz Undav’ın önümüzdeki Avrupa Şampiyonasında Alman Milli Takımında performans göstermesi bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER