AK Parti’de karar verildi: “İmralı konusuna olumlu bakıyoruz”
AK Parti’de karar verildi: “İmralı konusuna olumlu bakıyoruz”
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı Adası’na gidecek heyette yer almayacağını açıkladı. CHP'nin bu kararına peş peşe eleştiriler geldi.

Suna Kepolu Ak Parti

SUNA KEPOLU’DAN CHP’YE TEPKİ
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Rûdaw’a konuşarak CHP’ye tepki gösterdi. Kepolu, CHP'nin bu tutumunu eleştirdi. Sürecin Türkiye ve Kürtler için çok önemli olduğunu belirten Kepolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu konuda "cesur davrandıklarını ve seçim hesabı yapmadıklarını" vurguladı.

“KOMİSYON ÖCALAN İLE OTURACAK”
Meclis Komisyonu'nun İmralı'yı ziyaret etme kararına dikkat çeken Ataman, bu ziyaretin gerçekleşeceğini teyit ederek, “Kim gitmezse gitmesin, bu komisyon İmralı'ya gidip Öcalan ile oturacak” dedi.

Ataman, konuşmasında CHP'ye eleştirilerde bulunarak, "CHP'nin hiçbir zaman Kürtlerin yanında yer almadığını ve bu kez de gerçek yüzünü gösterdiğini" söyledi.

Ataman şunları dile getirdi:

“CHP HİÇBİR ZAMAN KÜRT HALKININ YANINDA DURMADI”
“CHP hiçbir zaman Kürt halkının yanında durmadı. CHP, atalarımızı idam etti, bugüne kadar Kürt halkının hatırı için hiçbir şey yapmadı. Eğer bir şeyler söyledilerse de kendi çıkarları için söylediler.”

Kepolu, sürecin başarısından emin olduğunu vurgulayarak, “Bu süreç her şekilde sonuca ulaşacaktı

Kaynak: Haber Merkezi