Galatasaray formasıyla sahada basılmadık yer bırakmayan, hızı ve bitiriciliğiyle savunmaların korkulu rüyası haline gelen Çek yıldız, Süper Lig kariyerinde dört kez aynı maçta üç gol atma başarısı göstererek "hat-trick" ustası unvanını perçinlemişti.
İşte Baros'un sarı-kırmızılı taraftarların hafızasına kazınan o görkemli performansları…
ALİ SAMİ YEN’DE İLK RESİTAL: HACETTEPE MAÇI
Milan Baros’un Türkiye’deki gol şovunun ilk perdesi, 30 Kasım 2008 tarihinde Ali Sami Yen Stadı’nda açıldı. Galatasaray’ın Hacettepe’yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada Baros, adeta tek kişilik bir dev kadro gibi hareket etti.
Maçın 45, 57 ve 71. dakikalarında ağları sarsan tecrübeli golcü, sergilediği bu performansla sadece galibiyeti getirmekle kalmadı, aynı zamanda sezon sonunda ulaşacağı gol krallığı tacının da en güçlü adayı olduğunu tüm Türkiye’ye ilan etti.

DERBİ TARİHİNE GEÇEN İKONİK PERFORMANS: BEŞİKTAŞ SERİSİ
Hacettepe maçından sadece birkaç hafta sonra, 21 Aralık 2008’de Baros bu kez çok daha büyük bir sahnede devleşti. Beşiktaş ile oynanan kritik derbide sahne alan Çek oyuncu; 16, 53 ve 67. dakikalarda siyah-beyazlı fileleri üç kez havalandırarak maçın 4-2 kazanılmasında başrolü oynadı.
Bir derbi mücadelesinde hat-trick yapma başarısı gösteren nadir futbolcular arasına ismini yazdıran Baros, bu performansıyla Galatasaray tribünlerinde "efsane" statüsüne bir adım daha yaklaştı.
SAKATLIK SONRASI MUHTEŞEM DÖNÜŞ: DİYARBAKIRSPOR KARŞILAŞMASI
Baros’un kariyerindeki en duygusal ve anlamlı hat-tricklerinden biri ise 11 Nisan 2010’da Diyarbakırspor’a karşı geldi.
Ağır bir sakatlık sürecinden geçen ve sahalardan uzak kalan yıldız oyuncu, geri dönüşünün ardından kalitesinden hiçbir şey kaybetmediğini kanıtladı. 18, 28 ve 52. dakikalarda bulduğu gollerle takımını 4-1’lik galibiyete taşıyan Baros, bu maçla birlikte hem formasına hem de gollerine "merhaba" diyerek rakiplerine gözdağı verdi.
SON HAT-TRİCK BAŞAKŞEHİR MAÇI
Tarihler 26 Eylül 2010’u gösterdiğinde Galatasaray ev sahibi takım olarak Başakşehir’i konuk etti. O karşılaşmada galip gelen taraf sarı kırmızılılar olurken; maç 3-1’lik skorla tamamlandı.
Galatasaray’da 3 golü de Milan Baros atarak Türkiye’deki son hat-trickini yapmış oldu.




