Kaza İstanbul - Orhangazi - İzmir otoyolunun İzmir istikameti Manisa'nın Akhisar ilçesi Ballıca Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 16 AED 124 plakalı My World Tur otobüsü ile 78 YD 559 plakalı TIR çarpıştı. Kazanın etkisiyle yolcu otobüsü yan devrildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile ambulans ve otoyol jandarma trafik ekipleri sevk edildi.
Manisa’da katliam gibi kaza Manisa'nın Akhisar ilçesi İstanbul Orhangazi-İzmir otoyolunda tır ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi öldü 26 kişi de yaralandı. Öte yandan Manisa Valisi Vahdettin Özkan ise azayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
— Mücadele (@MucadeleGzt) October 11, 2026
Kazada 11 kişi hayatını kaybederken 27 kişi de yaralandı. Yaralılar ise çevredeki hastanelere kaldırılırdı.

"ARAÇLARDA 34 YOLCU VE TIR ŞOFÖRLERİ BULUNMAKTAYDI"
Olayın ardından kazayla ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, "Maalesef bugün büyük bir kaza meydana geldi. Akhisar ilçemize yakın bir noktadayız. Tırın otobüse çarpması sonucu gerçekleşen bu olayda, tüm unsurlarımız anında müdahale etti. Yapılan incelemelerde maalesef 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Araçlarda 34 yolcu ve tır şoförleri bulunmaktaydı. Toplamda 11 vefat ve 27 yaralımız var. Yaralanan 27 kişiden 16'sı sarı kod, 9'u yeşil kod ve 1'i kırmızı kod ile hastanelerimize sevk edilmiş durumdadır. Şu anda AFAD, itfaiye, sağlık ekiplerimiz, jandarmamız ve güvenlik birimlerimiz koordineli ve hızlı bir şekilde olay yerinde çalışmaları sürdürmektedir. Aynı zamanda cumhuriyet savcımızın koordinasyonunda olay yeri incelemeleri devam etmektedir. Trafik kurallarına harfiyen uymanın ne kadar hayati olduğunu ne yazık ki böylesine acı bir olayla bir kez daha görüyoruz. Herkesin bu kurallara uymayı bir refleks haline getirmesini canı gönülden temenni ediyorum" diye konuştu.
2 ŞOFÖR GÖZALTINDA
Öte yandan kazaya karışan yolcu otobüsün şoförü ve TIR’ın şoförünün gözaltına alındığı belirtildi.
Kazayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.




