Mekke'deki Mescid-i Haram'da bir kişinin canlı bomba saldırısı girişiminde bulunulduğu iddiası sosyal medyada hızla yayıldı. Suudi Arabistan güvenlik makamları iddiaları yalanlayarak, gözaltına alınan kişinin çevredekileri korku ve paniğe yol açtığını açıkladı. Açıklamada, kişi hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı ve şüphelinin savcılığa sevk edildiği kaydedildi.
💥 Suudi yetkililer Cuma günü Mekke'deki Büyük Cami'de intihar bombacısı olduğu yönündeki haberleri yalanlayarak, bir kişinin yoldan geçenleri taciz edip paniğe neden olduğu gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı. pic.twitter.com/S8EhXcEmL4
— milliyet.com.tr (@milliyet) October 2, 2026
Suudi güvenlik makamlarının açıklamasında, Mekke'deki güvenlik güçlerinin çevredeki insanları taciz ederek korku ve paniğe yol açan bir kişiyi yakaladığı belirtildi. Şüpheliye gerekli yasal işlemlerin uygulandığı belirtilirken, olayın ayrıntıları ve gözaltına alınan kişinin kimliği konusunda daha fazla bilgi paylaşılmadı.
Yetkililer, olayla ilgili sosyal medyada dolaşıma giren iddiaların “gerçeklik payı bulunmadığını” açıkladı.
Yetkililer, olayla ilgili dolaşıma sokulan bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, bilgilerin resmi kaynaklardan alınması çağrısında bulundu.




