Asgari ücret 17 bin 2 lira olurken önceki döneme göre yüzde 49 artış oldu. Peki ara zam yapılacak mı? İşet bu sorunun yanıtı…

Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ? İŞTE YANITI

Memur ve memur emeklileri temmuz ayında yılın ikinci zammını alacak. Asgari ücrete ise ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Merkez Bankası’nın hükümete gönderdiği ‘Açık mektubu’ değerlendirdi. Güngör, "Yasa gereği Merkez Bankası enflasyon hedefi tutmadığında hükümete mektup gönderir. Bu yıl da öyle oldu. Geçtiğimiz gün TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın imzasıyla gönderilen mektup yayımlandı. Mektupta, enflasyondaki sapmanın nedenleri ve hedefe ulaşabilmek için yapılması gerekenler anlatılıyor. Benim dikkatimi, asgari ücrete ilişkin vurgu çekti” dedi. Peki mektupta asgari ücret için ne yazıyordu?

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMEYECEK Mİ?

Merkez Bankası’nın göndermiş olduğu mektupta, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" denildi. Güngör ise Merkez Bankası mektubuna rağmen ara zam gelme ihtimali olduğunu dile getirdi. Nedenini de şu sözlerle açıkladı, “Yıllık enflasyonun mayıs ayında yüzde 69'la zirve yapacak. Sene sonunda TCMB'nin öngördüğü seviyelere yakınsayacak. Kötü senaryoda ise mayısta yüzde 75'leri görebilir. Memur ve memur emeklileri enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alırken, asgari ücretlilere 'siz yıl sonunu bekleyin' mi denilecek?”

Kaynak: Haber Merkezi