Mor soğanın taşıdığı esterler, kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalbi güçlendirmeye yardımcı olur. Boğaz iltihabı tedavisi ve sesin güzelleştirilmesi için de etkili olan mor soğanın bir diğer faydası da sinirsel hastalıkları da tedavi edebilmesidir.

ÜST SOLUNUMU RAHATLATARAK HASTALIK OLUŞUMUNU ÖNLER
Öksürük, bronşit ve boğaz ağrılarına karşı en iyi ilaçlardan biri olan mor soğan balla karıştırıldığında doğal bir iyileştirici görevi görür. Günde üç çorba kaşığı balla karıştırılmış mor soğan tüketmek hastalıklarınızın erken iyileşmesi ve hastalıklara karşı bir koruyucu görevi oluşturacaktır.

KALP VE ŞEKER HASTALIKLARINDA KULLANIMI
Kan yapımına da yardımcı olan bu mucizevi sebze, kan basıncı yani tansiyonu düşürücü bir etkiye sahiptir. Kalp çarpıntılarını gideren mor soğan şeker hastalığına karşı da bolca tüketilmesi gereken besinlerden.

Bakan açıkladı! Osmaniye'ye Hızlı Tren müjdesi Bakan açıkladı! Osmaniye'ye Hızlı Tren müjdesi

VÜCUTTA TAŞ OLUŞUMUNU & YARA TEDAVİLERİNDE
Kesik ve yanıklarınıza doğal bir çözüm olabilecek besinlerden biri de mor soğandır. Mor soğan, yaraların mikrop kapıp iltihap oluşmasını önler. Safra kesesi salgısını arttırarak taş oluşumlarının da önüne geçer.

GÜÇLÜ TIRNAKLAR & VÜCUT ŞİŞLİKLERİ
Zayıf ve güçsüz tırnak yapısına sahip olan bireylerin tırnakları mor soğan sayesinde güçlenerek sağlıklı tırnaklara dönüşebilmekte. Çıban ve vücut şişmelerinde de etkisini gösteren mor soğan burun kanamalarında burnun önüne bağlanarak kanamanın durdurulduğu görülür. (Haber Merkezi)
 

Editör: Mücadele Gazetesi