Doğu Anadolu bölgesinin iki ilinde korkutan sarsıntılar meydana geldi. Bölgede geceden bu yana iki deprem oldu.

BİNGÖL 3,3 İLE SALLANDI
Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Şenköy merkezli bir deprem meydana geldi. 23 Haziran 2026 Salı günü gece yarısı saat 01.18’de kaydedilen sarsıntının büyüklüğü 3,3 olarak ölçüldü. Depremin yer kabuğunun yaklaşık 3,8 kilometre altında, yani yüzeye oldukça yakın bir noktada gerçekleştiği saptandı. Sığ derinlikte yaşanan bu sarsıntı, özellikle merkez üssüne yakın köy yerleşimlerinde daha net hissedildi.
ARDAHAN’DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM! ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ...
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 07.07’de merkez üssü Posof olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
Deprem, Ardahan’ın yanı sıra Kars ve Iğdır’da da hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.




