Topuk taşı olarak bilinen ponza taşı, halk arasında nasır taşı olarak adlandırılmaktadır. Ayak sağlığı açısında ayakların uzun süre havasız kalmasından dolayı oluşan kötü kokuların yok olmasına ve topuğun nasırlaşmasını gideren bir taş olarak bilinmektedir. Ponza taşı hakkında halk bilgi sahibi olmak istiyorlar. Ponza taşı nedir, nasıl kullanılır? Ponza taşı ne işe yarar? İşte tüm detaylar…

Urfa zirvede, Diyarbakır Batman Muş beşinci sırada! Urfa zirvede, Diyarbakır Batman Muş beşinci sırada!

PONZA TAŞI NEDİR?
Volkan bulunan bölgelerde meydana gelen ani soğumadan dolayı meydana gelen ponza taşı, halk arasında nasır taşı olarak bilinen bu taş, ayakların uzun süre havasız volkanik kayalardan oluşan, gözenekli bir yapıya sahip olduğu için suyu emmez ve hijyenik bir taş olmaktadır. Bu taş kötü kokuların yok olmasına yardımcı olur. İlk olarak 1800 yılında Amerika'da bulunmuştur, Türkiye'de ise ponza taşı üretimine 1988 yılında başlamıştır. Ponza taşı üretimi ülkemizde Nevşehir, Bitlis, Sivas, Van, Ankara ve Kars gibi şehirlerde üretimi yapılır.

PONZA TAŞININ FAYDALARI NELER?
Ponza taşı, topuklarınızdaki çatlakları gidermek ve pedikür yaparken ayaklarınızdaki ölü derileri gidermek için kullanılan bir doğal taştır. Ponza taşının amacı, topuk temizleme amacı ile kullanılan bu aparat ayrıca el, kol ya da dirseklerde de oluşan nasır oluşumlarını gidermek amacı ile de kullanılmaktadır. Ayak bakımı haricinde ise genellikle inşaat sektöründe, kırtasiye malzemelerinde ve tekstil alanında da kullanılmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi