Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından gözler yüz yüze eğitime çevrildi. Yaklaşık 1,5 yıldır kapalı durumda olan üniversitelerin açılıp açılmayacağı da merak konusu oldu. Üniversite öğrencileri korona virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz son üç eğitim-öğretim dönemini uzaktan eğitimle sürdürmüşlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki Kabine Toplantısı açıklamalarında üniversitelerin 13 Eylül'de başlayacağını bildirmişti. Korona virüs salgının seyrine göre yeni eğitim öğretim yılında durumun ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyordu.

 

27 Mayıs tarihinde yüz yüze eğitimle hem üniversitelerine, hem de kampüslerine buluşacağı günü dört gözle bekleyen Dicle Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetiminin aldığı karar tepkilere neden oldu. Dicle Üniversitesi yönetimi aldıkları kararda 27 Mayıs-17 Ekim tarihleri arasında eğitimlerin online olarak yapılacağını paylaşırken, 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren eğitim-öğretim ile ilgili tüm faaliyetlerin yüz yüze yapılmaya başlanacağı, fakat salgının seyrine bağlı olarak eğitim yöntemi gereğince sürecin güncellenebileceği belirtilmişti. Bu duruma sessiz kalmayan ve son 3 dönemi online olarak uzaktan eğitimle sürdüren üniversite öğrencileri, 4. dönemde de online eğitim görmek istemediklerini aktararak sosyal medyadan #DicleYüzYüze hasthag’i açıp 16 bin tweet atarak karara tepki göstermişti. Gelen tepkilerden sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, 3 Eylül’de saat 10.30’da üniversitenin sosyal medya hesaplarından yapacağı canlı yayında tepkilere yanıt verecek.

 

Dicle Üniversitesi, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Rektörümüz Öğrencilerimiz İle Buluşuyor! Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç,  üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak olan buluşmada, öğrencilerimizin sorularını cevaplayacak. Tarih: 3 Eylül 2021 / Saat: 10.30.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim