Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Tekdemir, norm kadro fazlası öğretmenlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan re'sen atama süreçlerinin ciddi mağduriyetlere yol açtığını söyledi.
Tekdemir, "Norm kadro fazlası olan öğretmenlerden ailesi izinde olan asker olan veya doğum izninde olan öğretmenlerden geçici olarak atama yapılmasını doğru buluyoruz. Ancak aile birliği kapsamında gelmiş olan veya kendi isteğiyle norm kadro fazlası olmayan planlama hatalarından dolayı yanlış ve eksik bilgi girişlerinden dolayı norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenlerin re'sen atanmasını doğru bulmuyoruz. Bu re'sen atamalar aslında re'sen cezalandırma anlamına geliyor ve öğretmenlerimizin aileleriyle aralarındaki mesafenin açılmasına işindeki duygu durumunun bozulmasına işine optimal düzeyde motive olmasına engel teşkil ediyor. Bu yüzden bakanlığın re'sen atama süreçlerine daha ılımlı yaklaşmasını ve re'sen atama süreçlerini ortadan kaldırmasını bekliyoruz.
Re'sen atama süreçlerinin valilikler ve il milli eğitim müdürlükleri tarafından ihtiyaca göre planlamasını istiyoruz. Re'sen atama yapıldıktan sonra aynı okula bir süre sonra öğretmen ihtiyacı doğabilir. Re'sen atama süreçlerinde ilçe grupları adaletsizlik oluşturmaktadır.İlçe grupları belirlenirken eşdeğer ilçelerin belirlenmesi lazım.Hem mesafe hem de ilçenin gelişmişlik durumu hesaba katılmalıdır" diye konuştu.