Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı belli oldu. 2024 yılının ilk dört ayı içerisinde yüzde beş olarak belirlendi. Oran 2023 yılı mayıs ayından itibaren aylık yüzde iki olarak uygulanıyordu. Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı yüzde beş oldu.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Trafik sigortası azami primi 2024 yılının mayıs ayından itibarense hasar maliyet endeksi’ne göre belli olacak. Hasar maliyet endeksi hesaplamasında asgari ücret artış oranı da yüzde 45, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı yedek parça ve aksesuar fiyat artış oranları da yüzde 30, motorlu araç fiyat artış oranı yüzde 15 ve araçların da bakım onarım fiyat artış oranı yüzde 10 ağırlıkta olacak. Yeni düzenlemeyle birlikte azami artış oranı da böylelikle yüzde 2’den yüzde 5’e çıkmış olacak.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER