Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde 18'inci günde de devam eden Rojin eylemine, acılı baba Nizamettin Kabaiş ve amca Ahmet Kabaiş de katıldı. YYÜ Kampüsü'ndeki Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, Rojin Kabaiş'in fotoğraflarının yer aldığı afiş ve dövizleri taşıdı. Sık sık 'rektör istifa', 'Rojin için adalet', 'İntihar değil cinayet', 'Nizamettin Kabaiş yalnız değil' sloganları atan öğrenciler, bir süre oturma eylemi yaptı.

"ROJİN'İN TELEFONU PORTEKİZ'E GÖNDERİLECEK"
Rojin'in katillerinin ortaya çıkmasını isteyen Nizamettin Kabaiş, "Bu öğrencilere polis neden müdahale ediyor. Böyle olmaması gerekir. Öğrenciler bizim geleceğimizdir. Dosya ile ilgili gelişme olacağına inanıyorum. İkinci rapor bir yıl sonra açıklandı. Rojin'in telefonu ile ilgili savcı beyle görüştüm. Bana Portekiz'deki bir şirkete gönderilecek. İnşallah telefon her şeyi çözecek. Çalışmalar çok eksik yürütüldü, dosya çok gecikti. Bu kabul edilecek bir durum değil” dedi.

Siverek’te mezarlığa gitti: Korkunç manzarayla karşılaştı!
Siverek’te mezarlığa gitti: Korkunç manzarayla karşılaştı!
İçeriği Görüntüle

Açıklamanın ardından baba Kabaiş ve yaklaşık 500 öğrenci, ellerindeki pankartlarla slogan atıp, Rojin'in eğitim gördüğü Eğitim Fakültesi önüne yürüdü.

Kaynak: Haber Merkezi