Sağlıklı bir beslenme rutinine sahip olmak kan şekerini dengelemede etkilidir. Kan şekerini yönetebilmek için yediğiniz besinlerin yanında egzersiz yaparak ve diyabet ilaçlarıyla desteklemek büyük önem taşır. Bunları uyguladığınızda kan basıncınız kontrol altında olur ve daha iyi hissederek enerjik bir yapıya sahip olursunuz.

ŞEKER HASTALIĞI OLANLARA NE İYİ GELİR?
Şeker hastalığında kan şekeri dengesini besinlerle sağlayarak organların zarar görmesi engellenebilir. Bu da diyabetik beslenme ile olmaktadır. Açlık sürelerinin uzun olması diyabet hastaları için iyi değildir. Bu yüzden az az kan şekerini yükseltmeyecek gıdalardan yararlanmak gerekir. Bunun yanında;

1.    Süt ürünlerine yer vermek
2.    Fastfood gibi yağlı, kızarmış besinlerden uzak durmak
3.    Greyfurt, elma, kayısı ve kivi gibi meyveler tercih etmek
4.    Sıvı alımına dikkat etmek
5.    Taze kuruyemişlerden yararlanmak ve bunları beslenme rutinine dahil etmek şeker hastalığına iyi gelir.
ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELEN BESİNLER
İçerdiği vitamin, mineral ve bileşenler sayesinde kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olan sebze, meyve, tahıllar ile et ve süt ürünleri şunlardır:

SOMON, TON BALIĞI VE USKUMRU GİBİ YAĞLI BALIKLAR
Hamsi, uskumru, somon ve sardalya omega-3 yağ asitleri içerdiğinden kalp sağlığına dair önemli etkileri bulunur. İnme riskini en aza indirerek diyabete karşı korur. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan bu balık türleri, tok hissetmenizi de sağlayarak kaliteli protein ihtiyacınızı karşılar.

BROKOLİ, LAHANA, ISPANAK GİBİ NİŞASTA İÇERMEYEN YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Besin değeri açısından yüksek olan yeşil yapraklı sebzeler kolay sindirilebilir yapıya sahiptir. Lahana, ıspanak ve diğer yeşillikler C vitamini içerir bu da güçlü bir antioksidan kaynağı oluşturur. Şeker hastalarının C vitamini ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olarak hücre hasarını aza indirger ve kan şekeri düzeyini kontrol etmeyi kolaylaştırır.

YUMURTA GİBİ PROTEİN İÇEREN GIDALAR
Protein yönünden zengin olan yumurta vücuttaki iltihabı azaltarak, insülin duyarlılığını sağlar. Kahvaltıda yumurta yemek diyabet hastalarının gün boyunca kan şekeri düzeylerinin korunmasına yardımcı olur.

Batman’da koku harekete geçirdi: 20 ton çöp çıktı Batman’da koku harekete geçirdi: 20 ton çöp çıktı

FINDIK, BADEM, CEVİZ GİBİ KURUYEMİŞLER
Tip 2 diyabetli kişiler obezite ile bağlantılı olarak yüksek insülin seviyelerine sahiptir. Fındık, ceviz, badem şeker hastaları için dengeli bir öğün olarak kan şekerini düzenler, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi