Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yer alan Siirt’in farklı kültürlerden izler taşıyan oldukça zengin bir mutfağı var. Yöresel yemekleriyle bilinen Siirt mutfağına özgü lezzetlerden biri de kavurmadan yapılan Çırrupır yemeğidir. İşte bu meşhur yemeğin tarifi…

Fiyatı artan şırdanın yerini aldı! Kilosu 50 liradan satılıyor Fiyatı artan şırdanın yerini aldı! Kilosu 50 liradan satılıyor

Çırrupır için malzemeler:
1/2 Kilogram kavurma(kemikli et veya sucuk)
6 Adet büyük kuru soğan
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Avuç kuru nar tanesi 
Su

Hazırlanışı:
İlk pişirme yönteminde, kavurma ateşe konur, üzerine bol soğan eklenir ve soldurulur.İkinci yöntemde bu yemek kemikli etli, salçalı, az sulu ve nohutlu yapılır. Nar taneleri eklenir. Nohut katmadan da yapılmaktadır. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi