Siirt fıtığının kilosu 450-500 TL arasında değişiyor. Bu fiyat artışı nedeniyle Siirtlilerin bile artık fıstık almıyor ve daha ucuz çerezlere yöneliyor.

nehaber.com da yer alan habere göre kuruyemiş satıcısı Veysel Sevilgen, Siirtlilerin fıstık yerine çekirdek ve leblebi gibi daha uygun maliyetli çerezleri tercih ettiğini su sözlerle anlattı:

“Fıstık fiyatları aşırı bir yükselme yaptı. İnşalar artık fıstık alamıyor. Daha önce 10 kilo fıstık alan adam şu an bir kilo alıyor. Yerel halk fıstık almıyor. Bir kilosu oldu 450-500 lira. Genel olarak bir pahalılık var. Ama bu fıstık, fındık, badem, kaju olan ürünlerimiz çok daha pik yaptı. Şu an yerel halk çekirdek alıyor, leblebi alıyor. Gününü, akşamını, gecesini bununla geçiyor.”

Diyarbakır Bağlar’ın bir köyünde petrol aranacak Diyarbakır Bağlar’ın bir köyünde petrol aranacak

'KENDİ ELİMİZLE KÖZDE TÜRK KAHVESİ YAPIYORUZ'
Daha önceleri şehir dışından yoğun sipariş aldıklarını fakat fiyatların artmasıyla Siirt fıstığının tercih edilmediğini ifade eden Sevilgen, “Daha önceden şehir dışına çok yüksek bir şekilde gönderiyorduk ama onlar da biraz azaldı. Tercihe göre, yüksek fiyatlardan dolayı. 5 kilo fıstık alana biz burada kendi elimizle közde Türk kahvesi yapıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi