PKK'nin fesih kararı ve silah bırakmasının ardından yürütülecek süreçte gerekli yasal düzenlemeler için Meclis’te kurulacak komisyon ilk toplantısını yarın (5 Ağustos) yapacak. Toplantının ilk gününde, komisyonun adının, çalışma usul ve esaslarının, prensiplerinin belirlenmesi planlanıyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kurulacak komisyonun ilk toplantısı için üye milletvekillerini yarın saat 11.00’de toplantıya davet etti. Kurtulmuş'un komisyonun açış konuşması sonrası siyasi parti temsilcilerinin değerlendirmeleri dinlenecek, toplantıda, komisyonun çalışma usul ve esasları ile prensipleri belirlenecek.

Selahattin Demirtaş için flaş tahliye açıklaması: Tarih verildi
Selahattin Demirtaş için flaş tahliye açıklaması: Tarih verildi
İçeriği Görüntüle

Komisyonun, örgütün silah bırakma süreciyle ortaya çıkan ihtiyaçlar konusunda yasal birtakım düzenlemeler hazırlayacağı, süreçle ilgili hangi tedbirlerin alınacağı gibi çalışmaları yapacağı belirtildi.

Komisyonun ismi, yarın yapılacak toplantıda konulacak. Komisyon üyelerince önerilecek isimler arasından seçilecek. Toplantıya katılan siyasi partilerin kendi isim önerilerini sunması bekleniyor.

Komisyonun ilk etapta 51 üyeden oluşması planlandı. Siyasi partilerden komisyon için üye bildirimi yapmaları istendi. Komisyonda partiler için öngörülen sandalye dağılımı, AK Parti 21, CHP 10, DEM Parti 4, MHP 4, İYİ Parti 3, Yeni Yol 3, HÜDA PAR 1, YRP 1, TİP 1, EMEP 1, DSP 1 ve DP 1 olarak şekillenecek.

Kaynak: Haber Merkezi