T.C. DİYARBAKIR 4. AİLE MAHKEMESİNDEN İLAN

ESAS NO: 2025/510 Esas

DAVALI : İBRAHİM DEMİR Muradiye Mah. 169. Sk. Budak Apt. No:1 İç Kapı No:6Bağlar / DİYARBAKIR

Davacı Emrah DEMİRtarafından aleyhinize açılan boşanma davasının yapılan yargılamasında;

Mahkememizce yapılan tüm araştırmalara rağmen davalı İbrahim DEMİR(T.C.N.261...42 ) ulaşılamadığıanlaşılmakla dava dilekçesi, tensip zaptı, ön inceleme tensip tutanağının davalıya ilanen tebliğine karar verilmiştir.

Davacı Emrah DEMİR (T.C.N.233....32) tarafından mahkememize sunulan dava dilekçesinde özetle, davalının evlilik birliğinin gereklerini hiçbir zaman yerine getirmemekle beraber 2016 yılından itibaren ortak aile konutunu terk ederek aile birliğinin sürekliliğini bozduğunu, 2014 yılında evlenen taraflar 2 yıl ortak konutta yaşadıktan sonra davalı eş önce ortak konutu terk ettiğini, her ne kadar davacının davalıya ulaşmaya ve iletişime geçmeye çalışmış olsa da davalı eş buna imkan vermediğini,tarafların TMK'nın 166/1. maddesi gereğince boşanmalarına karar verilmesini talep etmiş olup,

HMK'nun 139.maddesi uyarınca, belirlenen gün ve saatte, ön inceleme duruşması için mahkememizde hazır bulunmanız; HMK 150 maddesi gereğince, belirlenen gün ve saatte geçerli bir mazeretiniz olmaksızın duruşmaya gelmediğiniz takdirde, gelen tarafça davanın takip edilmemesi halinde veya her iki tarafın da gelmemesi halinde dosyanın işlemden kaldırılacağı, ayrıca sulh için gerekli hazırlıkları yapmanız ve varsa sulha ilişkin proje ve belgeleri hazırlayıp sunmanız, duruşmaya geçerli bir mazeret olmaksızın gelmediğiniz ve yalnızca karşı tarafın gelip de yargılamaya devam etmesi halinde yokluğunuzda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceğiniz ve yine duruşmaya gelen tarafça yokluğunuzda iddia ve savunmasını muvafakatiniz olmaksızın genişletip değiştirilebileceği, bu nedenle ön inceleme duruşma gününün 14/09/2026 günü saat 10:40'a bırakıldığı, tebligat yerine geçmek üzere davalı İbrahim Demir'e ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın No ILN02475654