Zengin mutfak kültürüyle bilinen Tunceli’de bolca yetişen ve lezzetli bir meyve olan karadut, sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Dalından taze toplanmış bu tatlı meyvelerden hazırlanan dut tatlısı içerisinde irmik, süt, çilek gibi pek çok malzeme yer alan leziz bir tatlı seçeneği sunuyor. İşte Tunceli'nin o meşhur dut tatlısının tarifi...

ÖSYM Başkanı Ersoy: ALES/2'ye 157 bin aday başvurdu ÖSYM Başkanı Ersoy: ALES/2'ye 157 bin aday başvurdu

Dut Tatlısı Malzemeleri ve Yapılışı: 
2.5 su bardağı süt 
1.5 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı şeker 
1 paket vanilya 
1 kase kara dut 
1/2 su bardağı şeker 
10 adet çilek

2,5 bardak süt tencereye alınır. İrmik şeker ve vanilya eklenir. Muhallebi pişirilip, bir kaba dökülür. Ayrı bir tencereye kara dutlar alınır. 1 su bardağından az şeker ilave edilir. Böylece dut marmelatı kaynatılır. Üzerine muhallebi dökülür. Çilek ile süslenir. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi