2026'nın ilk yarısında Türkiye'yi 25 milyon 759 bin kişi ziyaret ederken, Rusya en büyük kaynak pazar olmayı sürdürdü. Almanya ikinci, Birleşik Krallık ise üçüncü sırada yer aldı.

Raperin’in Kürtçe müziği neden bıraktığı ortaya çıktı!
Raperin’in Kürtçe müziği neden bıraktığı ortaya çıktı!
İçeriği Görüntüle

RUSYA İLK SIRADAKİ YERİNİ KORUDU
Yılın ilk altı ayında Türkiye'ye en fazla ziyaretçi gönderen ülke Rusya Federasyonu oldu. Bu dönemde Türkiye'yi 2 milyon 650 bin Rus turist ziyaret etti.

ALMANYA İKİNCİ SIRADA
Türkiye'nin en önemli turizm pazarlarından Almanya, ilk altı ayda 2 milyon 440 bin ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı.

BİRLEŞİK KRALLIK ÜÇÜNCÜ OLDU
Birleşik Krallık ise 1 milyon 580 bin ziyaretçiyle üçüncü sıradaki yerini korudu. İngiliz turistlerin özellikle kültür, gastronomi ve şehir turizmine yönelik ilgisinin sürdüğü belirtildi.

TURİZM GELİRİ 25,7 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
İlk altı aylık verilere göre ziyaretçilerin ortalama kalış süresi 10,01 geceye, kişi başı gecelik harcama ise 109 dolara yükseldi. Aynı dönemde Türkiye'nin turizm geliri 25 milyar 746 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kaynak: Haber Merkezi