Meteoroloji uyarılarını yaptı, Diyarbakır’ın kuzeydoğusu (Kulp), Batman’ın kuzeyi (Beşiri, Sason, Kozluk), Şırnak’ın doğusu (Beytüşşebap, Uludere) ve Siirt’in doğusu (Pervari)’ye kar geliyor.
Yapılan son tahminlere ve değerlendirmelere göre, kar yağışının 09 Ocak 2026, 03.00 – 10 Ocak 2026, 06.00 tarihleri arasında etkili olması bekleniyor.
Öte yandan yağışların kuvvetli olacağı, yüksek kesimlerde 20 santimetrenin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

MUHTEMEL RİSKLERE KARŞI UYARILAR YAPILDI
Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları, yüksek kesimlerde tipi ve eğimli ve yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ tehlikesine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Yetkililer, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor. Özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı sürücülerin hazırlıklı olması, yüksek kesimlerde yaşayanların ise çığ riskine karşı önlem alması önem taşıyor.





