Kayseri’de Cırgalan Mahallesi üzerindeki ikamette gece saatlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazı, odanın içine dolmaya başladı. Gazın kokusuz ve sinsi doğası nedeniyle durumu fark edemeyen kardeşler, bir süre sonra fenalaştı. Evden yükselen yardım çağrısı veya durumun fark edilmesi üzerine bölgeye vakit kaybetmeden güvenlik güçleri ve sağlık personeli yönlendirildi.^
HASTANEDEN SEVİNDİREN HABER GELDİ
Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, gazdan etkilenen A.S. ve M.S.’ye ilk müdahaleyi evin içinde yaptı. Polis ekipleri ise çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak olası bir patlama veya ek sızıntı riskine karşı incelemelerde bulundu. İlk müdahaleleri tamamlanan kardeşler, acil olarak Kayseri Şehir Hastanesi’ne nakledildi.
Tedavi altına alınan iki kardeşin doktorlardan alınan son bilgilere göre genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikeyi atlattıkları öğrenildi. Yaşanan bu korkutucu olayla ilgili emniyet birimleri tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.




