Batman’da iki minibüs çarpıştı: Çok sayıda yaralı var!
Batman’da iki minibüs çarpıştı: Çok sayıda yaralı var!
İçeriği Görüntüle

Başkale ilçesinde 10 Ocak 2024'te "intihar ettiği" öne sürülen Damlanur Sarihan'ın (14) ölümüyle ilgili yeniden başlatılan soruşturma kapsamında olaya ilişkin gizli tanık beyanları ve aile bireylerinin ifadeleri alındı.

GİZLİ TANIKLARDAN İNFAZ İTİRAFI
Yeniden yürütülen soruşturmada, olayın intihar değil cinayet/infaz olduğu yönünde bulgular ve gizli tanık beyanları ortaya çıktı. Aile üyelerinin çelişkili ifadeleri, amca Sinan Sarihan’ın elinde atış artığı tespit edilmesi, silahta parmak izi bulunmaması ve olay sonrası şüpheliler arasındaki iletişim ile köyden ayrılma gibi gelişmeler soruşturmanın derinleştirilmesine neden oldu.

İKİ AMCA TUTUKLANDI
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, İ.E. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, diğer şüpheliler Ferdi Sarihan, N.S., E.S., K.S. ve suça sürüklenen çocuk Z.S. Van'ın Başkale ilçesinde gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden amcalar Ferdi ve Sinan Sarihan tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA