Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, pankartın ayrımcı ve ötekileştirici bir dil taşıdığını belirterek sert açıklamalarda bulundu. Ekmen, "Batman bu ülkenin takımı değil mi? Oyuncuları, taraftarı, şehri bu ülkenin vatandaşı değil mi? Zannedersiniz ki Osmanlı'nın torunları Bizans'la maç yapıyor. Ayıp değil mi?" sözleriyle pankarta karşı çıktı.

Macta Acilan Pankart Mersin Mill

Trump’tan Halep açıklaması: “Kürtlerle aramız iyi, barış olsun istiyoruz”
Trump’tan Halep açıklaması: “Kürtlerle aramız iyi, barış olsun istiyoruz”
İçeriği Görüntüle

SPİKERE “SEN GERİZEKALI MISIN?” DEDİ
Ekmen, karşılaşmayı anlatan spikerin pankartla ilgili "anlayana çok anlamlı" ifadelerini kullanmasını da eleştirdi. Ekmen, basın toplantısında o anları dinleterek, "Sen geri zekalı mısın? Neresi anlamlı, neresi manidar? Utanmıyor musunuz böyle bir şey yapmaya?" diyerek tepkisini dile getirdi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Yaklaşık 50 metrelik olduğu ifade edilen pankartın stada nasıl sokulduğunu sorgulayan Ekmen, Türkiye Futbol Federasyonu ile emniyet birimlerini göreve çağırdı. Olayın münferit olmadığını savunan Ekmen, sporda nefret diline karşı daha caydırıcı yaptırımlar uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi