Vanlı iş insanı ve Vanspor'un eski ikinci başkanı Veysi Gencer, Amedspor’da kulüp başkanlığı için resmen adaylığını açıkladı. Gencer'in adaylığı, kulübün geleceği için iddialı bir mali vaat içermesi ve eski bir Vanspor yöneticisi olması nedeniyle yankı uyandırdı.

Amedspor’dan 4-1’lik farklı galibiyet!
Amedspor’dan 4-1’lik farklı galibiyet!
İçeriği Görüntüle

GENCER'DEN 700 MİLYON TL'LİK İDDİALI VAAT

Veysi Gencer, Amedspor başkanlığına adaylığını duyururken, kulübü Süper Lig'e taşıma hedefiyle iddialı bir bütçe vaadinde bulundu. Gencer'in açıkladığı bu bütçe, kulüp camiasında ve spor kamuoyunda dikkat çekti.

Buna göre Gencer, kulübe 700 milyon TL bütçe ayırma sözü verirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Amedspor armasını kullanarak Kürtçe olarak "Ez têm – Ben geliyorum" ifadesini kullandı ve kulübe olan bağlılığını bu şekilde gösterdi.

Veysi Gençer

AMEDSPOR YÖNETİMİNDEN TEPKİ GELDİ

Eski bir Vanspor yöneticisi olan Veysi Gencer'in Amedspor başkanlığına aday olması, Amedspor Taraftar Sorumlusu Murat Şerifoğlu’nun tepkisini çekti.

Şerifoğlu yaptığı açıklamasında, “Veysi arkadaşımızı tanımam etmem. Ama buradan ona bir önerim var. O bütçeyle Vanspor’umuzu valilik takımından kurtarıp onurlu Van halkına yakışır bir takım kursun o zaman hepimizin başkanı olur” dedi.

Öte yandan, Amedspor'un kendi içinden gelen güçlü bir aday daha bulunuyor. Kulübün İstişare Kurulu, başkan adayı olarak eski Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'i belirlemişti.

Bu gelişmelerle birlikte kongre 18 Ekim 2025 tarihinde yapılacak.

Muhabir: Fatih SURUÇ