Meteoroloji verilerine göre, Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği bu günlerde, yüksek kesimlerde adeta kış mevsimi geri döndü.

Diyarbakır ile Muş sınırında yer alan ve bölgenin en yüksek noktalarından biri olan Kulp ilçesindeki Andok Dağı, beyaza büründü.

Diyarbakır Türkiye ikincisi oldu: Sayısı binleri aştı
Diyarbakır Türkiye ikincisi oldu: Sayısı binleri aştı
İçeriği Görüntüle

ANDOK DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Coğrafi konumu ve yüksek rakımıyla bilinen Andok Dağı, Güneydoğu Hava Ajansı'na göre, Mayıs ayının son günlerinde etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte kara gömüldü.

Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, dağın zirvesinin tamamen karla kaplandığını gördü. Yaz hazırlıkları yapan bölge halkı, bu mevsimde böyle bir yağışla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Yazın Kapısında Diyarbakır’a Sürpriz Kar O Yer Beyaza Büründü!

YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Bölgeden aktarılan bilgilere göre, Andok Dağı’nın zirvesinde kar yağışı henüz hız kesmiş değil. Meteorolojik verilere paralel olarak yüksek kesimlerdeki soğuk havanın ve kar yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER