Telefon faturalarına ne zaman zam gelecek? Zamlı tarife sonrasında tarifeler ne kadar olacak? Milyarlarca liralık karlar açıklayan GSM operatörleri bu dönem içerisinde tarifelere enflasyonun çok üzerinde bir zam yapmaya hazırlanıyor. Beklenen zam oranı ise yüzde 150 olduğu düşünülüyor. Peki zam ne zaman gelecek?

Balık fiyatları arttı satmayalım diyerek kısıtlama istediler Balık fiyatları arttı satmayalım diyerek kısıtlama istediler

FATURALARA ZAM 1 NİSAN’DA GELİYOR

Telefon tarifelerinin hali hazırda oldukça yüksek seviyelerde olması da vatandaşlar için oldukça olumsuz bir durum ortaya koyarken BTK’nın uyguladığı tavan politikasının yüksek zamlara çözüm olmadığı da dile getirilmekte. Buna göre yeni yılla beraber ilk tarife zammının Nisan ayında yapılması bekleniyor. İkinci zammın ise Ekim ayında olması beklenirken yılda iki kez yapılan tarife zamları sonrası GSM operatörleri de karlarına daha fazla kar katmış olacak. Yeni gelecek zamla beraber yüzde 150 zam bekleniyor. Zamdan etkilenmemek isteyenler içinse çare Nisan ayı gelmeden yeni tarifelerine geçmek olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi