TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren ve geçen hafta sonu sahasında ağırladığı Iğdır FK’yı yenmesi halinde şampiyonluğunu erken ilan edecek olan lider Amedspor, 33 bin taraftarının önünde hiç beklenmedik bir şekilde rakibine 2-0 yenilerek şampiyonluğunu kalan son iki maça bıraktı.

GAZİ CADDESİ AMEDSPOR’UN PANKARTLARIYLA RENKLENDİ  
Bu sezon oldukça başarılı bir tablo çizerek taraftarlarının gönlünde büyük bir taht kuran Amedspor’un şampiyon olup 1. Lig’e çıkmasının dört gözle beklendiği Diyarbakır’da birçok esnaf, kentin dört bir yanını şampiyonluk yolunda başarılar dilediği Amedspor’un pankartlarıyla donattı. Özellikle de tarihi bir öneme sahip olan ve her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistlerin en uğrak mekanı haline gelen Sur ilçesinin Gazi Caddesi Amedspor’un onlarca pankartıyla süsülenmiş durumda.

Yılmaz Vural ve takımı Amedspor maçına hazır! Yılmaz Vural ve takımı Amedspor maçına hazır!

TARAFTARLARIN KURSAĞINDA KALAN ERKEN ŞAMPİYONLUK SON MAÇLARA KALDI  
“Sen bize yasak, biz sana tutsak” şiarıyla, sloganıyla hareket eden Amedspor taraftarları, takımları Amedspor’un geçen hafta sonu Iğdır FK’yı yenip ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluk kutlamalarına kendilerini günler öncesinde hazırladı. Ancak, Amedspor’un sahasında ve 33 bin taraftarının önünde Iğdır FK’ya hiç beklenmedik şekilde 2-0 mağlup olması hem binlerce Amedspor taraftarının hem Amedspor’a gönül veren milyonların şampiyonluk sevincini, hevesini maalesef kursağında bırakarak bunu son iki haftaya taşıdı.

Amedspor Maç

TARAFTARLAR BU KEZ ŞAMPİYONLUĞU İSTİYOR
Iğdır FK maçı yenilgisinin ardından açıklama yapan Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, “Iğdırspor’u yenecek gücümüz vardı. Mağlubiyet, rehavetten kaynaklandı. Bunun telafisini haftaya yapacağız. Soma’da bu işi bitirip şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Herkes üzerindeki kara bulutları dağıtsın istiyoruz. Son haftalardayız. Herkesi birlik beraberliğe davet ediyorum. Bu birlik beraberlik bizi bu hafta sonu şampiyonluğa ulaştıracak.” yorumunda bulunarak taraftarları teselli etmeye çalıştı. Iğdır FK karşılaşması sonrasında stattan çıkarak kendilerine uzatılan mikrofonlara açıklama yapan Amedspor taraftarları ise son yıllarda kaldığı Play Off’larda yenilerek TFF 2. Lig’den bir türlü çıkamayan lider Amedspor’un bu sezon şampiyon olup TFF 1. Lig’ çıkmasına kesin gözle bakıyor. 

HER YERE AMEDSPOR PANKARTLARI ASILDI
Haftalardır şampiyonluk havasının oluşturulduğu Diyarbakır’da neredeyse her yer Amedspor pankartlarıyla donatılmış durumda. Kentin birçok noktasında olduğu gibi özellikle de Sur ilçesinin Gazi Caddesi’nde de ilçe esnafının şampiyonluk yolunda başarılar dileği kentin ve gönüllerinin takımı Amedspor’un onlarca pankartını astığı görüldü.  

BU KEZ RAKİP SOMASPOR
Onlarca Amedspor’un pankartı tarihi ilçeye ve kente renk katarken 77 puanda bulunan Amedspor önümüzdeki hafta sonu Manisa temsilcisi Somaspor ile deplasmanda karşılaşacak. En yakın rakibi Kastamonuspor ile arasında 3 puan farkı bulunan Amedspor önümüzdeki hafta oynayacağı Somaspor maçını kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve böylelikle şeytanın bacağını kırarak 1. Lig’e çıkmayı garantilemiş olacak.

Muhabir: Orhan YALÇIN