Bir sosyal medya kullanıcısı Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la çekilen ve yüzü gülücük emojisiyle kapatılan fotoğrafı, "Selo'ya bayram hediyesi olarak Başak Demirtaş'la buluştum. Bu gece p.... var inşallah" notuyla paylaştı. 

Yapılan çirkin paylaşıma ilişkin Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle: “Başak DEMİRTAŞ'a yönelik sosyal medya platformları üzerinden yaygınlaştırılan ve desteklenen cinsiyetçi, ırkçı ve kadın düşmanlığı içeren saldırılar ve tehditler münferit olmadığı gibi önü alınamaz da değildir.

Defalarca anonim kimliklerin ardına saklanılarak tekrarlanan bu ve benzeri saldırıların keyfi bir biçimde cezasız kalması yıllardır mücadele ettiğimiz cezasızlık politikasının somut bir örneğidir.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

Bu politikanın, mağdur kadının Kürt olması halinde daha pervasız bir biçimde uygulandığını, usule aykırı uygulamaların daha rahat bir biçimde yapıldığının da altını çizmek isteriz.

Yaşananların bu temelden değerlendirilmesi gerektiğini, eril zihniyetin ve ırkçılığın tezahür ettiği her alanda başta Başak DEMİRTAŞ olmak üzere bütün kadınlarla mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi hiçbir kadını yalnız bırakmayacağımızı tekrarlarız.”

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK