Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali 2024 Yılı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Bakan Ersoy festival programının ayrıntılarını anlattı: "Türkiye Kültür Yolu Festivali, katılımcı sayısıyla bugün dünyanın en büyük festivali olma özelliğini taşıyor. 2024 yılında katılımcı sayısının daha da artacağını biliyoruz. 2021 yılında 2 binden fazla sanatçının katılımıyla başladığımız festivalimize her geçen dönem Türkiye ve dünyadan farklı sanatçıları ve sanat kurumlarını dâhil etmeyi sürdürdük. 2023 yılına geldiğimizde festivale katılım sağlayan sanatçı sayımız, lütfen buraya dikkat ediniz 34 bin seviyesine ulaştı. Bu yılki hedefimiz ise 40 bin sanatçı.

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ NERELERDE DÜZENLENECEK?
Bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivali'ni 13-21 Nisan tarihleri arasında Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı ile başlatacağız. Sonra sırasıyla 25 Mayıs-2 Haziran Şanlıurfa, 1-9 Haziran Bursa, 8-16 Haziran Samsun, 22-30 Haziran Trabzon, 29 Haziran- 7 Temmuz Van, 3-11 Ağustos Nevşehir, 17-25 Ağustos Erzurum ve 31 Ağustos-8 Eylül Çanakkale ile devam edecek, 14-22 Eylül tarihleri arasında ise Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalini yani Gastroantep'i de çatısı altına almış olan Türkiye Kültür Yolu Festivali Gaziantep'i gerçekleştireceğiz."

Diyarbakır'da hükümdarın kızı tarafından inşa edilen köprü Diyarbakır'da hükümdarın kızı tarafından inşa edilen köprü

12-20 EKİM TARİHLERİ DİYARBAKIR’DA
"21 Eylül'de hem Türkiye Kültür Yolu Festivalimizin Ankara ayağını hem de yine festival takvimimize dâhil ettiğimiz Konya Mistik Müzik Festivali'ni başlatacağız ve her ikisi de 29 Eylül'de sona erecek. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri İstanbul, 12-20 Ekim tarihleri Diyarbakır ve 26 Ekim- 3 Kasım tarihleri İzmir ile devam edip bu eşsiz kültür-sanat maratonunu, 2-10 Kasım tarihleri arasında Antalya'da sonlandıracağız."

HER SENE FARKLI BÖLGELERDEN 5 ŞEHİR EKLENECEK
"Her sene farklı bölgelerden 5 şehir eklenerek 2028'e kadar Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 35 ili kapsayacak şekilde devam edeceğini bir kere daha hatırlatmak istiyorum."

Kaynak: DHA