Günlük Burç yorumları: 18 Mayıs 2024 Cumartesi Günlük Burç yorumları: 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yemek pişirme tekniklerinde de Diyarbakır birçok ilden farklı konumda yer alırken  Diyarbakır mutfağında yemek pişirmede kullanılan yöntemlerden biri ateş üzerinde tencerede pişirmedir. Doğrudan ateşin üzerinde veya ateşten destek alarak kullanılan bu yöntemde tandır, ateş ocağı gibi geleneksel pişirme araçlarından yararlanılmaktadır. Ekmek, et, sakatat ve sebzeler bu teknikle pişirilen başlıca ürünleridir.

Geçmiş dönemlerde özellikle kırsal alanlarda kullanılan ateş ocağı, günümüzde yerini büyük ölçüde elektrik, doğalgaz veya tüp gaz ile çalışan ocak ve fırınlara bırakmıştır. Ekmek pişirmede kullanılan tandır ise başta kırsal alanlar olmak üzere kentlerin kenar mahallelerinde kullanılmaya devam etmektedir.”

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK