Diyarbakır’da Tekel Rakı Fabrikasına bir dönemler yalnıza yer değiştirmesi için 45 milyon liralık bir ödenek ayrılmış. İşte 17 Nisan 1975 Mücadele Arşiv haberi:

Diyarbakır’da çalışmalar başladı! Bitince böyle olacak Diyarbakır’da çalışmalar başladı! Bitince böyle olacak


“Tekel Rakı Fabrikası İnşaatı 18 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak
Çıkıntaş mevkiinde yapılmakta olan Tekel Diyarbakır Rakı Fabrikası için bu yıl 18 milyon liralık ödenek ayrıldığı Tekel yetkilileri tarafından açıklanmıştır.
Şehrin Hastaneler Bölgesinde olması ve her an bir tehlike doğurabileceği göz önüne alınarak Şehrin üç-dört kilometre uzağındaki Çıkıntaş mevkiine nakledilecek fabrika 45 milyon liraya mal olacaktır. Tekel yetkilileri 45 milyon liranın 18 milyon lirasının bu yıl harcanacağını açıklamışlardır. Fabrikanın tamamlanıp imalata başlamasından sonra 5 milyon litre kapasitesi 10 milyon litre kapasiteyi bulacaktır.

BİRA FABRİKASI 
Diyarbakır Tekel Rakı Fabrikasından başka ilerde büyük bir bira fabrikası da kurulmasına çalışıldığını açıklayan Tekel yetkilileri, kurulacak Tekel Bira Fabrikasının ise en az 150 milyon liraya mal olacağını belirtmişlerdir 150 milyona mal olacak Tekel bira fabrikasının yılda 100 milyon litre bira imal edeceği ve bölgede ki arpa üretimini değerlendireceği öne sürülmüştür.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER