Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı Batman ve Van'daki miting öncesi Diyarbakır’dan çağrı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi İstasyon Meydanı önünde 70 bin kişinin katıldığı mitingde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden tatmin olmadığını söyleyen ve Diyarbakırlılar için açıklamalarının herhangi bir şey ifade etmediğini aktaran Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 31 Mart seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Diyarbakır’da Ne Mesaj Verdi

"DİYARBAKIR’DA AYIN 1’İ MERAK EDİLİYOR"
Erdoğan'ın Diyarbakır'daki mitingden tatmin olmadığını aktaran Tanrıkulu, "Sayın Erdoğan’ın konuşmasını takip ettim. Diyarbakır’da seçimler çok fazla merak edilmiyor. Diyarbakır’da ayın otuz birinde ne olacağı aşağı yukarı belli. Diyarbakır’da ayın biri daha çok merak ediliyor.”

DİYARBAKIR'A KAYYIM ATANACAK MI?
Diyarbakır'daki kayyım politikalarını eleştiren Tanrıkulu, "Ayın birinden sonra Diyarbakır’a kayyım atanacak mı, yeni bir süreç başlayacak mı, Erdoğan’ın güvenlik politikaları dışında bir çözüm eksenli mesajı olacak mı olmayacak mı?" diye konuştu.

"SİYASİLER KÜRT POLİTİKASI HAKKINDAKİ MESAJLARINI DİYARBAKIR'DAN VERDİ"
Diyarbakırlıların, Erdoğan'ın açıklamalarından tatmin olmadığını belirten Tanrıkulu, "Bütün siyasi partiler ve liderleri, Kürt politikası hakkındaki mesajlarını Diyarbakır’dan verdiler. O nedenle de yakın zamanda büyük bir beklenti oluştu. Ancak bu beklentinin bugün itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi bakımından bir şey ifade etmediğine tanık oldum. Bu beklentinin boş olduğunu bir kez daha gördüm."

"ERDOĞAN DİYARBAKIR İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ"
Erdoğan üzerinden Diyarbakırlılar'a seslenen Tanrıkulu, "Sayın Erdoğan Diyarbakır için bir şey ifade etmedi. Türkiye’de Kürtler için de bir şey ifade etmedi. Yine İstanbul’u söyledi. Ancak Kürt meselesine dönük bir şey ifade etmedi. Diyarbakır için de bir şey ifade etmedi. Diyarbakır’ın yaşadığı sorunlar hakkında da bir şey ifade etmedi. Diyarbakır’da yaşanan birçok yolsuzluk var. Kayyımların yarattığı tahribat var. Bu konuşmadan sonra demokrasi ve adalet beklemek doğru değil." dedi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK