Diyarbakır’da Ramazan Bayramın’a sayılı günler kala çarşılarda bayram yoğunluğu oldu. Vatandaşlar bayram alışverişini yapmak için sokaklara döküldü. 

ÇÖREKLER FIRINLARA GÖNDERİLDİ
Şekerler, lokumlar, çikolatalar, kolonyalar, kıyafetler tezgahlarda yerini almaya başladı. Diyarbakır’da bayramların vazgeçilmezi çörek ilacıda tezgahlara renk kattı. Çeşit çeşit çörek ilaçları alındı, hamurlar açıldı, fırına gönderilmek üzere pişirildi. Bazı vatandaşlar yoğunluktan dolayı şimdiden çöreklerini fırına göndermeye başladı. Peki çörek ilaçları nedir? Hangi çeşitler var? Fiyatı ne kadar?

Herkesin gördüğü Diyarbakır’daki bu fotoğraf ne zaman çekildi? Herkesin gördüğü Diyarbakır’daki bu fotoğraf ne zaman çekildi?

DİYARBAKIR’A ÖZGÜ BİR KÜLTÜR
Çörek ilacının özellikle de Diyarbakır’a özgü bir kültür olduğu söyleniyor. 7 çeşit çörek ilacı vardır. Beyaz susam, kavrulmuş susam, tarçın, çörek otu, mahlep, mayana, soda gibi ilaçlar var. Tüm bunlar çörek ve ekmeklere lezzet katıyor. Diyarbakır çöreğini de bu ilaçlar güzel yapıyor. Evde yapılan çöreklerin daha iyi bir kıvama gelebilmesi için bu çörek ilaçları çok önemlidir. Şuan ki fiyatı ise kaşığı 5 liradan paketi ise 10 liradan satılmaktadır. 

Muhabir: Abdullah AKYOL