Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla bu yıl organize edilen 9. Amed Tiyatro Festivali’nin startı, tarihi Sur ilçesindeki İskenderpaşa Konağı’nda verildi. Konakta düzenlenen törene, DBB Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, sivil toplum örgütü temsilcileri ve tiyatrocular katıldı. "Bi hebûna xwe, bi xwebûna xwe" (Varlığınla, kimliğinle) başlığıyla başlayan festival, 27 Nisan'a kadar sürecek. Festivalde tiyatro oyunlarının yanı sıra tiyatronun sorunlarının tartışılacağı 7 panel de düzenlenecek.

BUCAK: DİYARBAKIR’I KÜLTÜR SANATIN ŞEHRİ YAPMAYA SÖZ VERDİK
Tiyatro festivali açılışında konuşan DBB Eş Başkanı Serra Bucak, 9. Amed Tiyatro Festivali için bugün bir araya geldiklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu döneme denk gelen bir tiyatro festivaline tarihi İskender Paşa Konağı’nda biz de tanıklık ediyoruz. Tüm arkadaşların emeğine sağlık. Tüm tiyatro severlerin bir hafta boyunca izleyecekleri pek çok oyun var. Pek çok ülkeden katılım var. Ermenice, Kürtçe tiyatro oyunları sergilenecek. Bu anlamıyla bütün tiyatro severlere iyi seyirler diliyorum. Umuyorum Amed’de, Diyarbakır’da herkes bir tiyatro haftası geçirir. Herkes bir parça özlemiş olduğu festivaller ve kültür sanat atmosferine bu vesileyle giriş yapar. Bu yaz Amed’i kültürün, sanatın şehri yapmaya söz verdik. Bu sözümüzü burada yineliyoruz. Yine bu zorlu süreçlerde tüm baskılara rağmen, tüm kapatmalara rağmen var olan Kürt tiyatrosunun öznesi olan oyunculara selam olsun, Kürt tiyatrosu var olsun” dedi.

Diyarbakır’da Bursaspor maçı sonrası yeni gelişme! Diyarbakır’da Bursaspor maçı sonrası yeni gelişme!

Festivalin açılış programı, seyircilerin de katıldığı geleneksel Kürt tiyatrosu ile sona erdi. Sanatseverler, biletli ve ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyunları ve etkinliklerle ilgili detaylı bilgiler ile program akışına amedtiyatro.com linkinden ulaşabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi