Diyarbakır’daki tarihi hamam için karar verildi! Diyarbakır’daki tarihi hamam için karar verildi!

Diyarbakır’da ulaşım sorunu her geçen gün artmakta. Geçtiğimiz günlerde Özel Halk Otobüsleri, Büyükşehir Belediyesi’nden destek alamadığı için Abonman Kart yolcularını taşımama kararı alarak otobüs camlarına “Abonman Kart Gereçsizdir”yazısı yazmıştı. Bunu gören vatandaşlar Belediyeye şikayette bulundu. Büyükşehir’e bağlı Zabıta Daire Başkanlığı ise, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde birçok araca cezai işlem uygulandı. Şikayetlere bir yenisi daha eklendi.

BİRÇOK VATANDAŞ İFTAR VAKTNDE EVİNDE OLAMIYOR
Diyarbakır’da iftar vaktine 1 saat kala vatandaşlar otobüs bulmakta zorluk çektiklerini iftara ise geç kaldıklarını söylediler. Dağkapı durağında binen vatandaşlar otobüsleri doldurduğu için diğer duraklarda olan vatandaşlar ise mağdur olmaktadır. Vatandaşlar buna bir çözüm bulmasını talep etti. Birçok vatandaşın iftardan yarım saat veya 1 saat sonra eve vardığını dile getirerek sitem etti. 

İFTAR VAKTİNDE OTOBÜS SAYILARI AZALIYOR
Gazetemize konuşan Muhammed. A; Her gün ofis durağında saatlerce bekliyorum. Otobüs sayıları az olduğu için dağ kapı tarafında binenler otobüsü doldurdukları için bizlere yer kalmıyor. Her akşam iftara yarım saat veya 1 saat geç kalıyorum. Sadece ben değil birçok vatandaş evlerine iftar vaktinde yetişemiyor. Otobüsler yarım saatte bir geliyor. Geldiğinde de içi dolu oluyor ve binemiyoruz. Yetkililerden otobüs sayılarını arttırmalarını talep ediyorum. İftar vaktine yakın tam tersi otobüs sayıları daha çok azalıyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL