Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

Diyarbakır eski İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer’in müştekiler arasında bulunduğu, Diyarbakır Öğretmenevi’nde yapılan 250 milyon TL’lik yolsuzlukla ilgili Eğitim Bir-Sen eski Diyarbakır İl Başkanı ve Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş’in de aralarında yer aldığı 20 sanığın yargılandığı dava, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
MA’nın haberine göre, Duruşmaya Memiş ve diğer bazı sanıklar avukatları ile birlikte katıldı. Görülen yargılamada, bir önceki duruşmada tüm sanıkların üzerine atılı suçlardan cezalandırılması yönünde mütalaa veren savcının tayini nedeniyle başka bir savcı görevlendirildi.
 
Tayin edilen yeni savcı, mahkeme heyetinden mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine tevdii edilmesini istedi. 
 
Sanık avukatları da dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep ederken, sanıklardan Yunus Memiş davanın uzun sürmesi nedeniyle “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları”na giremediği, bu yüzden görevinde yükselemediğini belirterek, davanın bir an önce sonuçlandırılmasını istedi. 
 
Sanıklardan Öğretmenevi’nin Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı olan Mustafa Yaşar’ın ölümü nedeniyle hakkındaki dosyanın düşürülmesine karar veren mahkeme, mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın savcıya gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 23 Eylül’e erteledi. 

Kaynak: MA