Diyarbakırlılar yılbaşı akşamını ekranları başında yılbaşı özel programını izleyerek geçirirken vatandaşlar özellikle Diyarbakırlı sanatçılar olan Bedri Ayseli ve Recep Kaymak’ı beklediklerini ancak saatlerce yabancı şarkıcılara yer verildiğini dile getirerek TRT’ye tepki gösterdi. İşte bizlerin de dikkatini çekmiş olan 2 Ocak 1975 tarihli Mücadele haberi:

“Diyarbakır Televizyonunun Yılbaşı Programı Halkın Canını Sıktı

50 yıl önce Diyarbakır uçak seferleri iptal ediliyormuş! 50 yıl önce Diyarbakır uçak seferleri iptal ediliyormuş!

Paket yayın yapan Diyarbakır Televizyonunun yılbaşı özel programı halkın canını sıkmış, Diyarbakırlıların çoğu Televizyondan umdukları programı bulamayınca ekran karşısında «Öf>» çekmekten kendini alamamıştır. Halkın «bu ne biçim yılbaşı özel programı. Halkla alay mı ediyorlar Allah aşkına» diyerek yakındığı Diyarbakır Televizyonunun yılbaşı münasebetiyle hazırlamış olduğu program tenkit ve eleştirilere sebep olmuş arada yılbaşı programının çok sıkıcı olduğunu öne süren bazı seyircilerin durumu TRT Genel Müdürlüğüne bildirmek istedikleri de öğrenilmiştir. Eleştiri ve tenkitlere sebep olan Diyarbakır Televizyonunun 19'dan gece 02'ye kadar yaptığı yayında yerli sanatçılardan çok yabancı sanatçılara yer verilmesi Diyarbakırlı ses sanatkarlarından Recep Kaymak veya Bedri Ayseli’nin programı beklenirken yabancı bir şarkıcının uzun süre İngilizce şarkı söylemesi İngilizce lisanının çok az bilindiği Diyarbakır'da büyük tepkilere yol açmış tenkit ve eleştirilere sebep olmuştur.

TRT Diyarbakır Televizyonu’nun yılbaşı programından yakınan iki seyirci Gazetemize kadar gelerek Diyarbakır TV'sini tenkit etmiş yayınlanan programların seyircilerin zevkini okşamadığını, Diyarbakır'da halkın yabancı kaldığı programlara yer verildiğini TRT Genel Müdürü İsmail Cem İpekçi'ye bildireceğini söylemiştir.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER