Dünya genelinde büyük bir popülariteye sahip ekonomi dergisi Forbes, 2023 yılı Türkiye’nin en zengin İş İnsanları listesini açıklamıştı. 2021 yılına göre bu yıl listede pek çok değişiklik göze çarptı. En çokta Diyarbakır’ın en zengin ismi eski TFF başkanı Nihat Özdemir oldu. 

FORBES’E GÖRE EN ZENGİN 10 ADAMDAN BİRİ
En zengin 10’uncu isim ise, sahip olduğu 2.2 milyar dolarlık servetiyle Diyarbakırlı iş adamı Nihat Özdemir olmuştu. Özdemir 2021 yılında 5. Sıradayken 2024 yılında ise 10. sıraya geriledi. Nihat Özdemir’in şuan ki serveti ise 1.9 milyar dolara düştü.

Diyarbakır’da altın fiyatları yeniden arttı! Diyarbakır’da altın fiyatları yeniden arttı!

TFF BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ
1 Haziran 2019'da girdiği TFF başkanlık seçiminde 179 oy olarak 4 yıllığına federasyonun 42. başkanı oldu. 4 Nisan 2022'de görevinden istifa etti. 

NİHAT ÖZDEMİR HANGİ ŞİRKETİN SAHİBİ?
1976 yılında üniversiteden sınıf arkadaşı Sezai Bacaksız ile birlikte Limak İnşaat'ı kuran Nihat Özdemir, 2000 yılında Limak Holding'i kurarak inşaat sektörü dışında enerji, havalimanı ve liman işletmeciliği, turizm, çimento ve gıda sektörlerini Limak'ın faaliyet alanlarına dahil etmiştir.

Nihat Özdemir 1

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR? NERELİDİR?
Nihat Özdemir, Türk iş insanı ve spor yöneticisi olarak bilinir. 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelen Özdemir, Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (günümüzdeki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Özdemir'in sanayi, turizm ve inşaat sektörlerindeki yatırımları dikkat çekmektedir. Limak adlı inşaat şirketinin sahibidir ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarlarından biridir.

Spor yöneticiliği kariyerinde Nihat Özdemir, MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer alarak uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Aziz Yıldırım yönetiminde önemli bir konumda bulunmuştur.

Muhabir: Abdullah AKYOL