Pazar günü için Diyarbakır Yenişehir şimdiden hazır olsun Pazar günü için Diyarbakır Yenişehir şimdiden hazır olsun

1970’li yıllar Türkiye’de televizyon heyecanının yaşandığı bir devir olarak akıllarda kaldı. Onlarca ailenin, televizyonu olan bir evde toplandığı o günlerde Diyarbakır’ın ilk televizyon yayını da 1974 Haziran ayında başlamıştır. İşte Mücadele Gazetesi’nin 24 Mart 1975 tarihli haberi:

“Yedi Yüz Wat Gücündeki Diyarbakır TV'sini Yedi Yüz Bin Kişi İzliyor

Geçen 1974 Haziranında yayına başlayan 700 wat gücündeki Diyarbakır Televizyonunu kurulan yansıtıcılarla yedi yüz bin kişi izlemeye başlamıştır.

Haftada üç gün yayın yapan ve kırk kilometre karelik alandan net izlenebilen Diyarbakır Televizyonunu, yansıtıcı sayesinde Mardin, Siirt ve Bitlis’e bağlı bir kısım ilçelerde izlemeye başlamışlardır. Bu arada bölgede Televizyon satışları yüzde yüz artarak rekor düzeye ulaşmıştır. Diyarbakır Televizyonu Müdürü İlhan Önal, verici istasyonunun tamamlanmasından sonra Ankara ile Haziran sonunda ortak yayına başlanacağını söylemiş, «Verici bitince, üç milyon insan Diyarbakır TV'sinį izleyebilecektir. Türkiye'nin en güçlü vericilerinden biri Diyarbakır'da yapılmaktadır. Yüz kilowat gücündeki vericinin bitmesin- den sonra, Mardin, Bitlis, Siirt, Urfa ve kısmen Elâzığ, Bingöl, Adıyaman illeri Diyarbakır Televizyonundan yararlanacaklardır» demiştir.

İlhan Önal, ortak yayın için Diyarbakır - Urfa arasına bir transpozer kurulmakta olduğunu söylemiştir.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER