Son birkaç yıldır kira ücretlerinde yaşanan fahiş artışlar sonrası Bakanlık tarafından tedbir amaçlı yüzde 25’lik bir sınırlama getirilmişti. Buna rağmen yine de konut sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar baş göstermiş, yüzde 25 sınırı da yeterli olmamıştı. Şimdiyse yeniden gündeme geldi ve merak edildi. Yüzde 25 sınırı kaldırılıyor mu? İşte yanıtı…

Uçak biletlerine zam geldi Uçak biletlerine zam geldi

KİRACILAR MERAK EDİYOR: YÜZDE 25 SINIRI KALDIRILDI MI?

İki yıldır uygulamada olan yüzde 25 kira zam sınırının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyordu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 1 Temmuz öncesi netlik kazanacak olan konu için Tv100 canlı yayınında açıklamalar yaptı. Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu." dedi.

Arabuluculuk sistemiyle ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına çözüm arandığını belirten Bakan Tunç, "Bu tartışmaları sona erdiren bir uygulama başlattık. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi