Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesi araç trafiğine kapatılmalı mı diye vatandaşlara mikrofon uzattık. Vatandaşlar Suriçi'nin araç trafiğine kapatılarak buna ilişkin otopark ve gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

İşte vatandaşların “Suriçi araç trafiğine kapatılmalı mı?” sorusuna verdiği cevapların bazıları şöyle:

Diyarbakır’da dua okutmak için herkes oraya akın ediyor! Diyarbakır’da dua okutmak için herkes oraya akın ediyor!

“- Suriçi araç trafiğine kapatılmalı. Çünkü malum turizm sezonu başladı. Burada kaldırımda yürüyoruz bazen seyyar satıcılar bazen size söyleyeyim bu meyveciler-sebzeciler öyle yan yana geliyorlar birleşiyorlar yolları kapatıyorlar. En azından insanlar caddede yürüdüğünde daha rahat olur. 

- Bence kesinlikle kapatılmalı çünkü alan çok kısıtlı insanlar yürüyemiyor zaten sokaklar çok dar ben kapatılmasını istiyorum. 

- Bu gidişle yani trafikle insanlar bir arada yani gerçekten çok böyle itici bir görüntü ondan sonra kalabalık çok çok kalabalık bir görüntüyü görüyorsunuz şu an oluşmuş şimdi Diyarbakır gene eskisi gibi açık müze haline döndürülebilir. Katlı havuz sistemi otoparklar yapılabilir. 

- Bence kapatılmalı. Tarihi bir şehirdir halka açık olması lazım araçların buraya girmemesi lazım. Diyarbakır insanları kendine burada gelsin kendi tarihini herkes rahat rahat görsün seyretsin baksın araç trafiğe kapatılması gayet uygundur. Otoparkçı arkadaşlarımız var. Ekmek yiyen arkadaşlarım onların tabii düşüncelerini almak lazım.”

Muhabir: Abdullah AKYOL