Kürt sanatçı Tara Mamedova, 30 Nisan Salı günü Diyarbakır'a geliyor. Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sezai Karakoç Kongre Kültür Merkezinde saat 20.00'da hayranlarıyla buluşacak sanatçının konser biletleri satışa çıktı. Konserin biletleri 2 kategoriden oluşup 400 liradan başlıyor. 

Bursaspor Diyarbakır’a geldi! Zırhlı araçlar eşlik etti Bursaspor Diyarbakır’a geldi! Zırhlı araçlar eşlik etti

TARA MAMEDOVA KİMDİR?
Kürt müziğinin önemli sanatçılarından Tara Mamedova, 22 Nisan 1983 yılında Kırgızistan'ta doğdu. Sekiz yaşına kadar Kökcangak’ta yaşayan sanatçı, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra ailesiyle birlikte Rusya’nın Saratova şehrine göç etti. 1996 yılına dek Saratova’da kalan sanatçı; müzik, dans ve tiyatro eğitimi için Moskova Yaroslavl’a taşınır, Yaroslavsl Music &Art School ‘da eğitim almaya başlar.

ASLEN AĞRI DOĞUBAYAZITLI TARA, 5 DİLDE ŞARKI SÖYLÜYOR 
Aslen Ağrı-Doğubayazıtlı Kürt bir ailenin çocuğu olan Tara Mamedova’nın sanata olan tutkusunu ve ilgisini tetikleyen en önemli kişi annesidir.

Tara Mamedova müzik kariyerine 2010 yılında 4 parçadan oluşan bir çalışmasıyla giriş yapar. 2014 yılında Türkiye’ye yerleşen sanatçı Türkiye’de çeşitli illerde yüzlerce konserler verir. 2015 yılında ilk albümü “Ax” ortaya çıktı. Tara Mamedova müzik kariyeri boyunca çok çeşitli ve önemli projelerde de yer almıştır. 5 dil bilen sanatçı, müzik çalışmalarına çok katmanlı kültürel birikimini de katarak evrensel müzik yapma yolunda ilerlemektedir. Kürt sanatçı Tara Mamedova, Rusça, Fransızca, Türkçe, Soranice, Zazaca şarkılar söylemektedir. Uzun süredir Türkiye’de yaşayan müzik kariyerini de İstanbul ‘da sürdüren Tara Mamedova, evli ve bir çocuk annesidir.

Muhabir: Remziye ÇELİK