Diyarbakır Büyükşehir’den “tasarruf” hamlesi! Araçlar iade edildi Diyarbakır Büyükşehir’den “tasarruf” hamlesi! Araçlar iade edildi

Bu yıl “Şimdi Özgürlük Zamanı” şiarıyla 15 Mart'ta startı verilen Newroz Bayramı kutlamalarının finali yarın Diyarbakır’da yapılacak. Tarihi Newroz kutlaması Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı’nda gerçekleştirilecek. 

2,5 TON ODUN YAKILACAK
Newroz alanı, flamalar, pankartlar ve balonlarla süslendi. Yarınki kutlamalarda 2 buçuk ton odun yakılacak.

YURT DIŞINDAN KATILIM OLACAK
Alana girişler sabah saat 08.30 itibariyle 6 ayrı noktadan başlayacak. Birçok ülkeden çok sayıda isim de yarın kutlamalara katılacak.

“ÇOK GÜZEL BİR NEWROZ OLACAK"
Mezopotamya Ajansı’na konuşan Newroz Tertip Komitesi Başkanı Pınar Sakık Tekin, "Yarın hem Kurdistan hem Türkiye'den, hem de yurt dışından katılım olacak. 2024 Newrozu, çok sayıda sanatçının, çok sayıda konuğun geleceği, programın akışı çok yoğun bir Newroz olacak. Hem katılımcı konukların konuşmalarıyla hem de gelen sanatçıların vermiş olacağı konserlerle çok güzel bir Newroz olacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Newroz’da siyasilerin vereceği mesajlar dünya basının merceğinde olacak.

Kaynak: Haber Merkezi