Diyarbakır’ın Mücadelesi bünyesinde çıkan Sesin Gazetesi’nin 11 Ocak 1975 tarihli sayısında bir hırsızlık olayı. İşte ayrıntılar…

Diyarbakır’ın Mücadele Gazetesi’nin bünyesinde çıkarılan Sesin Gazetesi’nin 11 Ocak 1975 tarihli sayısında yaşanan bir hırsızlık olayı dikkatimizi çekti. İşte 49 yıl önceki haberin yayımlanması şöyledir:

“Çüngüş, Çermik Ve Ergani’de Ev Soyan Hırsızlar Evini Soydukları Şahsın Arabasıyla Kaçarken Yakalandılar

Diyarbakır Büyükşehir’de “ulaşım” çıkışı! İndirim mi geliyor? Diyarbakır Büyükşehir’de “ulaşım” çıkışı! İndirim mi geliyor?

Çüngüş. Çermiş ve Ergani ilçelerinde üç ayda 120 ev soyan bir kadının yönettiği hırsızlık şebekesi, soydukları evin sahibinin taksisi ile kaçarken yakalanmışlardır.

Jandarmadan verilen bilgiye göre dilenci kılığına girerek mahalle arasına dalan şebekenin kadın reisi Gülüzar Yılmaz (20) kilitli evlerin kapısını maymuncukla açıp içeri girmekte ve kıymetli eşyaları alıp kaybolmaktaydı. Önceki günde Çüngüş ilçesinin Camiisuk mahallesinde oturan Mevlüt Özer’in evine giren Gülüzar Yılmaz 36 bin lira değerinde altın çalmış ve Mevlüt Özer’in oğlu Coşkun Özer’in taksisini kiralayarak Ergani’ye kaçmıştır. Olayın Jandarmaya bildirilmesi üzerine, Çüngüş Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Ali Kılıç, Coşkun Özer ile birlikte Ergani ilçesine gitmiş ve araştırma sonucu Gaziantepli olan şebeke reisi Gülüzar Yılmaz’ı Mahküm Gümüş (24) yaşındaki adamı ile birlikte yakalamıştır. Ergani kenarındaki bir gecekonduda yakalanan Gülüzar Yılmaz’ın evinde 50 bin lira değerinde altın ele geçirilmiştir. Genç kadın üç ayda Ergani, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde 120 ev soyduğunu bildirmiştir. Jandarma şebekenin diğer üç elemanını aramaya başlamıştır.”

Haberin gazetedeki görünümü de şu şekildedir:

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER