Jeoloji Yüksek Mühendisi Hasan Elmacı, Erzurum’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yaparak, depremin meydana geldiği fayın 7.1 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

“UZUN VADEDE BÜYÜK HAREKETLERİN HABERCİSİ”

Elmacı yaptığı açıklamasında, “Karayazı Fayı üzerinde meydana gelen bu tür depremler, uzun vadede daha büyük sismik hareketlerin habercisi olabilir” dedi.

“7.1 DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ VAR”

Okul inşaatında ortaya çıktı: Ekipler harekete geçti! Okul inşaatında ortaya çıktı: Ekipler harekete geçti!

Elmacı, “Bugün meydana gelen Mw:4.5 büyüklüğünde ki deprem Erzurum yöresinde yer alan ve 59 km uzunluğa sahip Karayazı Fayı üzerinde meydana gelmiştir. Bu fayın Mw: 7.1 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli vardır” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Onurcan GÜLER