Tayvanlı yetkililer en az dört kişinin öldüğünü belirtirken, çökmüş binaların altından sağ kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor.

Tayvan'ın Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son 25 yılda ülkeyi vuran en güçlü depremde bazı binalar yıkılırken Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi tsunami uyarısında bulundu. Yetkililer dalga yüksekliğinin 3 metreyi bulabileceğini ifade ederken, seferlerin iptal edildiği Okinawa'daki Naha Havalimanı boşaltıldı.

BBC'de yer alan habere göre; Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu duyurdu. 34,8 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı nedeniyle bölgedeki bazı binaların yıkıldığı bildirildi.

İşçi minibüsü sulama kanalına devrildi! Yaralılar var İşçi minibüsü sulama kanalına devrildi! Yaralılar var

İKİNCİ BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ
6,4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha kaydedildi. USGS, ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI
Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. CWA, bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu bildirdi. USGS, Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: BBC